Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

250311 metamorfosi ©yvan mahieu 02
dinsdag 11 maart 2025

Oxalys en Alon Sariel

Programma

U.W. van Wassenaer

Concerto Armonico nr.2

Domenico Gallo

Triosonates nr.1 + nr.2

Igor Stravinsky

Pulcinella Suite

Johann Sebastian Bach

Preludio uit Partita nr.3 in E majeur BWV 1006

Eugène Ysaÿe

Obsession uit sonate nr.2

Antonio Vivaldi

Mandoline (viool) Concert, RV316a op.4 ‘La Stravaganza’

Ottorino Respighi

Ancient Lute Airs & Dances, Suite nr.3

Alon Sariel en Oxalys: Een Avond van Muzikale Symbiose. Op 11 maart is er een harmonieuze samensmelting van historische en hedendaagse muziekstijlen bij het optreden van Alon Sariel en Oxalys. Een unieke samenwerking die het beste van twee werelden bij elkaar brengt, waarbij de rijke tradities van de barokmuziek worden gecombineerd met de vernieuwende geluiden van de 20e eeuw.

Alon Sariel, een virtuoze Israëlische luitist en mandolinespeler, combineert zijn meesterschap op deze instrumenten met zijn vaardigheden als dirigent. Bekroonde opnames uit 2018 onderstrepen zijn expertise in de oude muziek. Oxalys, een ensemble bekend om zijn verfijnde interpretaties, confronteert tijdens optredens de originele werken uit de barok met de moderne toonzetting van 20e-eeuwse grootmeesters. Met Alon Sariel aan de luit en mandoline, vult en vervolmaakt Oxalys hun geluid op een opmerkelijke wijze. Deze samenwerking leidt tot een buitengewone combinatie van instrumenten en klan- ken, die de 20e-eeuwse interpretatie van barok- en renaissancemuziek toegankelijk maakt voor het 21e eeuwse publiek. Een muzikale ontdekkingsreis die het oude naadloos met het nieuwe verbindt.

UITVOERENDEN
Alon Sariel – mandoline
Oxalys, Shirly Laub, Frédéric d’Urse – viool / Elisabeth Smalt – altviool / Justus Grimm – cello / Koenraad Hofman – contrabas / Toon Fret – fluit / Nathalie Lefèvre – fluit / Annie Lavoisier – harp

Tickets verkrijgbaar via deze link

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!