Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Concerten Zlata Chochieva

Concerten

Quiroga brahms ©molinavisuals 09
woensdag 28 september 2022

Cuarteto Quiroga en Doric Quartet

Het komende seizoen 2022 / 2023 opent met een unieke combi: het Spaanse Cuarteto Quiroga samen met het uit New York afkomstige Doric Quartet.

Lees meer…

Hannes minnaar pianist photo: marco borggreve
zondag 16 oktober 2022

Hannes Minnaar

Meesterpianist Hannes Minnaar keert terug bij Souvenir met een zéér bijzonder werk: de 24 Préludes & Fuga’s van de Russische componist Dimitri Sjostakovitsj.

Lees meer…

18
zondag 30 oktober 2022

Wiener Mozart Trio

‘Families that play together, stay together’, zou men kunnen zeggen. Het Wiener Mozart Trio is dan ook een familiale aangelegenheid: aan het klavier Irina, op cello Diethard en op viool hun zoon, Daniel Auner, die sinds 2017 speelt in het familiebedrijf.

Lees meer…

Foto collage pianoquintet (1)
woensdag 16 november 2022

Severin von Eckardstein

Al viermaal heeft Kamermuziek Souvenir u kunnen trakteren op Koningin Elisabethwinnaar Severin von Eckardstein. Telkens weer wist de pianist ons te verrassen met een fantastisch repertoire: solorecitals die betoveren, kamermuziekconcerten die begeesteren. Ook deze keer zien wij hem graag ons podium beklimmen, wederom omringd door de crème de la crème van de klassieke muziek.

Lees meer…

Qe julienmignot 3
dinsdag 06 december 2022

Quator Ébène

De carrière van het Ebène Kwartet begon in de oefenruimtes van het conservatorium in Parijs, waar in 1999 vier jonge musici besloten hun krachten te bundelen in een nieuw ensemble. Met zijn grote virtuositeit, charismatische presentatie en een frisse blik op de klassieke muziektraditie wist het kwartet een groot publiek aan zich te binden.

Lees meer…

Trio marvin 1 web
vrijdag 06 januari 2023

Trio Marvin

De vader van de cellist van Trio Marvin was leerling van Rostropovitsj, beide ouders van de violiste zijn professionele musici, de pianiste was een wonderkind dat al op vijfjarige leeftijd lessen nam: het trio is voorbestemd tot succes.

Lees meer…

Julien libeer 2021 3 color green room creatives jorre janssens
zondag 29 januari 2023

Julien Libeer & Cappella Amsterdam

In 2022 is het 300 jaar geleden dat Johann Sebastian Bachs Das wohltemperierte Klavier ontstond. Nu is het niet gebruikelijk om verjaardagen van composities te vieren, maar hiervoor moeten we toch een uitzondering maken.

Lees meer…

895 0215 quatuor tchalik hd ©steve murez 2019
dinsdag 28 februari 2023

Tchalik Quartet

Een naam hoefde niet gezocht te worden voor dit topkwartet. De leden dragen allemaal dezelfde achternaam want het zijn vier broers en zussen. Geboren in een familie van Russische afkomst waar muziek centraal staat, spelen ze al van jongs af aan samen. Deze onderdompeling in kamermuziek heeft hen in staat gesteld een verbondenheid, natuurlijke harmonie en gevoeligheid te ontwikkelen die duidelijk zichtbaar en hoorbaar zijn in hun muziek.

Lees meer…

Sophiko simsive sara wijzenbeek 2247
dinsdag 21 maart 2023

Sophiko Simsive & The Calidore String Quartet

Virtuositeit, muzikaliteit, beheersing; in onze zoektocht naar kwaliteit verliezen we ons maar al te vaak in deze grote woorden, een niet-aflatende drang om perfectie op het concertpodium te benoemen. Hoewel deze woorden ook van toepassing zijn op het Calidore String Quartet, ligt diens aanlokkelijkheid en kracht toch elders: genieten, van de muziek én van het uitvoeren.

Lees meer…

Bennewitz fotokamilghais 1 (1)
vrijdag 14 april 2023

Bennewitz Quartet

Dat het Bennewitz kwartet zich tot de top van de kamermuziekwereld mag rekenen wordt niet enkel bevestigd door hun winst op competities te Japan en Italië, maar ook door hun recensenten. De Duitse pers roemt het kwartet voor het kleurenpalet, de zuiverheid en de structurele transparantie in uitvoering. Ook in Tsjechië werden ze geprezen, met als hoogtepunt wellicht de prijs voor Beste Kamermuziek Performance 2019.

Lees meer…

The king's singers 14 credit rebecca reid
zaterdag 29 april 2023

The King’s Singers

Lees meer…

Victor julien laferrie╠Çre 2┬®jean baptiste millot
dinsdag 16 mei 2023

Victor Julien-Leferrière & Camerata RCO

Als laatste concert in dit seizoen staat Camerata RCO op het podium.

Lees meer…