Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

241119 thomas beijer hr photo simonvanboxtel 1504 lage res 15mb min
dinsdag 19 november 2024

Meccore String Quartet & Thomas Beijer

Programma

J. Zarebski

Pianokwintet in G mineur op.34

Th. Beijer

nieuw strijkkwartet geschreven voor Meccore

J. Brahms

Pianokwintet in F mineur op.34

Thomas Beijer, gerenommeerd pianist en laureaat van de Nederlandse Muziekprijs in 2023, heeft speciaal voor het Meccore String Quartet een strijkkwartet gecomponeerd. De samenwerking tussen Beijer en het kwartet leidt tot verrijking van muzikale expressie en levert een sublieme samensmelting van de gecombineerde muzikale talenten.

Dit unieke stuk zal tijdens dit concert ten gehore worden gebracht. Het Meccore String Quartet betovert sinds 2007 het publiek met hun gepassioneerde uitvoeringen. In hun thuisland Polen worden ze beschouwd als een van de beste strijk- kwartetten van de recente tijd. Hun benadering van muziek, die bekend staat om innovatieve en frisse interpretaties, is stevig geworteld door de invloed van vooraanstaande leermeesters, waaronder leden van het Alban Berg Quartet, Cuarteto Casals en het Artemis Quartet. Hun expertise delen ze nu met studenten aan de conservatoria van Poznan, Warschau en Krakau. De bekendheid van Meccore strekt zich uit verder dan alleen de concertzaal; de musici zijn regel- matig te zien en te horen op radio en televisie en zijn een prominent onderdeel van het internationale kamermuziekcircuit, waarbij ze hun talenten tentoonspreiden op vooraanstaande festivals. Vanavond zal het publiek van Souvenir kunnengenieten van een bijzonder optreden. momenten beleven met vijf uitzonderlijke musici die samen optreden in een niet te missen concert.

Uitvoerenden:
Thomas Beijer, piano / Wojciech Koprowski,  Aleksandra Bryla – viool / Michal Bryla – altviool /  Marcin Mączyński – cello

dinsdag 19 november 2024 | 20.00 uur

Tickets verkrijgbaar via deze link

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!