Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Photo and copyright marco borggreve
dinsdag 25 februari 2025

Jonathan Fournel

Programma

Bach

Concerto Italien BWV 971

Brahms

Trois Intermezzi op.117

Szymanowski

Variaties ‘On a Polish theme’

Liszt

Sonate in B mineur

Jonathan Fournel, een uitzonderlijke Franse pianist, onderscheidt zich door zijn verfijnde techniek, expressieve uitvoe- ringen en virtuositeit. Zijn internationale faam in de klassieke muziekwereld is met name te danken aan zijn successen in vooraanstaande pianoconcoursen.

Een van de hoogtepunten in zijn carrière was het behalen van de eerste plaats bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2021, een toonbeeld van muzikale excellentie. Fournel, die op jonge leeftijd begon met pianospelen, perfectioneerde zijn vaardigheden aan het Conservatoire de Paris. Zijn benadering van muziek is emotioneel diepgaand en doordacht, waarbij hij zich richt op de subtiele nuances van elke compositie. Zijn carrière kenmerkt zich niet alleen door successen bij wedstrijden, maar ook door indrukwekkende optredens met toonaangeven- de orkesten en in gerenommeerde concertzalen over de hele wereld.

Vanavond laat Fournel zijn veelzijdigheid en diepe muzikaliteit horen met een gevarieerd repertoire. Hij opent met Bachs ‘Concerto Italien BWV 971’, vol met technische uitdagingen en expressieve mogelijkheden. Dit wordt gevolgd door ‘Trois Intermezzi op.117’ van Brahms, een reeks intieme en emotioneel geladen stukken. Vervolgens neemt hij het publiek mee op een reis door Szymanowski’s ‘Variaties on a Polish theme’, een briljante weergave van Poolse muzikalethema’s. De avond wordt afgesloten met Liszts ‘Sonate in b mineur’, een meesterwerk dat bekendstaat om zijn technische complexiteit en diepgaande expressiviteit.

UITVOERENDE
Jonathan Fournel, piano

dinsdag 25 februari 2025 | 20.00 uur

Tickets verkrijgbaar via deze link

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!