Zlata Chochieva
Concerten Zlata Chochieva
dinsdag 12 oktober 2021

Zlata Chochieva

Programma

Bach-Friedman

“Sheep May Safely Graze”, BWV 208

“Bouree” from the 1st violin partita, BWV 1002

Schubert-Liszt: (6 Lieder

“Wohin?”: from “Die schöne Müllerin”

"Litaney": from “Geistliche Lieder”

“Auf dem Wasser zu singen”

“Liebesbotschaft”: from “Der Schwanengesang”

“Ständchen”: from “Der Schwanengesang”

“Die Forelle”

Liszt: (2 Études d’exécution transcendante)

“Feux follets”

“Chasse-Neige”

Schumann

“Davidsbündlertänze” Op. 6

Bizet-Rachmaninoff

Menuet from “L’Arlésienne Suite”

Bizet-Horowitz

“Carmen Fantasy”

De Russische pianiste Zlata Chochieva (1985) viel internationaal op met haar interpretaties van Rachmaninov en Chopin, hetgeen wij bij Souvenir met veel liefde onderschrijven: heldere, ronkende bassen en spetterende techniek, onderbouwd door muzikaal inzicht.

Haar Chopin-album, een integrale collectie van alle études, werd door magazine Grammophone geselecteerd als Editor’s Choice en gerekend bij de top 10 essentiële Chopin-registraties. Chochieva was een wonderkind: op vijfjarige leeftijd de eerste lessen, twee jaar later het 17e Pianoconcert van Mozart onder orkestbegeleiding. Ze zette haar studie verder onder het oog van docent Mikhail Pletnev en aan het Moskou Conservatorium. Vervolgens behaalde ze een postgraduaat te Salzburg bij Jacques Rouvier, waarna ze in 2013 zijn assistent werd.

De pianiste zit daadwerkelijk in ‘a league of her own’, want naast dit intense studietraject kaapt(e) ze de laatste jaren de ene prijs na de andere weg: van de Szymanovsky International Competition te Polen, langs de Tivoli Piano Competition te Denemarken, tot de eerste editie van de International Piano Competition Santa Catarina te Brazilië. Dit seizoen is Chochieva te zien als artist-in-residence in Milan, recitals doorheen Rusland, de Verenigde Staten en natuurlijk ook in Tilburg, bij Kamermuziek Souvenir.

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!