Trio Shaham Erez Wallfisch
dinsdag 28 september 2021

Trio Shaham Erez Wallfisch

Programma

Schubert

Sonatensatz in Bes gr.t. D28

Dvořák

Pianotrio Nr. 4 in e kl.t. Op. 90 ‘Dumky’

Bloch

3 Nocturnes

Arensky

Pianotrio Nr. 1 in D gr.t. Op. 32

Het seizoen wordt afgetrapt door musici van fenomenaal niveau: het Trio Shaham Erez Wallfisch. Na hun formidabele optreden te Leiden in 2019 wist onze voorzitter Frans de Bruijn hen te strikken om de spits af te bijten: een opening om ù tegen te zeggen!

Ondanks een relatief recente oprichting in 2009 zit er tussen deze drie heren net geen eeuw aan ervaring. De trouwe bezoeker herkent het trio wellicht, al vaker speelden ze in onze kamermuziekserie.

Shaham, Erez en Wallfisch staan bekend om hun didactische en solistische vaardigheden. Zo zijn Hagai Shaham en Arnon Erez docent te Tel Aviv en is Wallfisch docent te Zürich. Shaham soleerde al bij o.a. BBC Philharmonic Orchestra, het Royal Philharmonic Orchestra en het Nationaal Orkest van België; Wallfisch speelde al op festivals zoals de BBC Proms, Edinburgh, Aldeburgh, Spoleto, Prades, Oslo en Schleswig Holstein. Erez maakte al furore met zijn discografie die door de BBC werd bekroond met een BBC Music Magazine Choice.

Hoewel de naam van het trio misschien anders doet denken, zijn ze samen groter dan de som der delen. Zowel opnames als concerten barsten van (on)bekende parels, met aandacht voor transparantie en vakmanschap.

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!