Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Trio marvin 1 web
vrijdag 06 januari 2023

Trio Marvin

Programma

Robert Schumann

Klaviertrio Nr. 1, D-moll, Op. 63

Franz Schubert

Trio B-Dur für Klavier, Violine und Violoncello, Op. 99 (D 898)

De vader van de cellist van Trio Marvin was leerling van Rostropovitsj, beide ouders van de violiste zijn professionele musici, de pianiste was een wonderkind dat al op vijfjarige leeftijd lessen nam: het trio is voorbestemd tot succes.

De drie musici – pianiste Vita Kan, cellist Marius Urba en violiste Marina Grauman – troffen elkaar te Leipzig in 2016 en wonnen een jaar later al de Mendelssohn Competitie te Berlijn. Dit was een solide basis waarop zij als trio hun verdere carrière konden uitbouwen. Verschillende prijzen volgden, met als laatste hun triomf op de Melbourne International Chamber
Music competitie. Hun unieke achtergrond, respectievelijk Litouwen, Kazachstan en Rusland, leidde tot een onvermijdelijke en onmisbare synthese van hun concerttraditie met de West-Europese.

Naast hun trio ontwikkelt het drietal zich afzonderlijk. Zo heeft Urba (1988) al gespeeld onder grootmeesters als Nelsons, Blomstedt en Gatti, en werd zijngeluid beschreven als ‘enorm, met een warm vibrato’ door maestro Riccardo Chailly. Grauman (1994) heeft sinds 2004 nagenoeg elk jaar een prestigieuze competitie gewonnen, zoals de Mravinsky International competitie, het Concours Internationale Jeunes Violonistes ‘Bravo!’ en de Internationaler Bodensee Musikwettbewerb. Kan (1991) werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot het ‘Kuljasch Baiseitova’ Conservatorium voor begaafde pianisten, speelt al jaren muziekfestivals over de hele wereld plat en werd door Robert Levine geroemd als “pianiste extraordinaire”. Drie musici die samen het pianotrio overstijgen!

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!