Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

The King’s Singers
woensdag 19 januari 2022

The King’s Singers

Programma

Nader te bepalen
Het immens populaire vocale sextet The King’s Singers is al 50 jaar lang een wereldfenomeen.

Na het magistrale concert in januari 2017, een zondagmiddag waar menig bezoeker met een warm hart aan terugdenkt, zijn we verheugd op hun terugkeer. Het ensemble trof elkaar in de wandelgangen van het King’s College te Cambridge. Wat begon als zes zingende vrienden, groeide uit tot een legendarische formatie die 7 maanden per jaar op tournee gaat en 125 concerten per jaar geeft.

Ondertussen zijn de The King’s Singers al verschillende keren van personeel gewisseld, echter zonder enig kwaliteitsverlies. De nieuwe generatie steunt op de kennis en het vakmanschap van hun senioren. Sinds hun oprichting in 1968 hebben ze meer dan 50 opnames gemaakt bij labels als Signum, Warner en Naxos. Hun laatste cd viert de 50 jaar creativiteit en ervaring die het sextet heeft opgedaan: een terugblik op een succesvolle carrière, gekruid door het heden. Ze zijn door de jaren heen winnaars van talrijke wedstrijden en prijzen, waaronder 2 Grammys, en maakten een intrede in de Grammophone Hall of Fame, voorbehouden aan de muzikale elite.

Het sextet staat bekend om zijn unieke geluid, voortkomend uit hun bezetting. Door het gebruik van twee contratenoren en twee baritons, volgens de heren slechts toeval, zijn ze in staat een breed repertoire aan te boren. Hun flexibiliteit brengt hen ook dichter bij het publiek: ze presenteren met respect de klassieke grootheden, maar schuwen de knipoog en kwinkslag niet.

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!