Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Lucas & Arthur
woensdag 20 april 2022

Lucas & Arthur Jussen

Programma

Mozart

Sonata for four hands KV 521

Schubert

Grand Rondo in A Major

Chopin

Rondo for two pianos

Stravinsky

Concerto for 2 pianos

Shostakovich

Concertino

Arensky

La Coquette & Valse

Ook dit seizoen mogen we de gebroeders Jussen weer ontvangen. Gedurende de laatste jaren ontwikkelden en bewezen ze zichzelf keer op keer, van jonge veulens tot de muzikale renpaarden zoals ze heden ten dage bekendstaan.

Het duo concerteerde met zowat elk groot orkest in Nederland maar ook in het internationale circuit maakten ze al rasse schreden, mede ondersteund door een platencontract met Deutsche Grammophon (2010).

Lucas (1993) en Arthur (1996) leerden de fundamenten van het pianospel bij Leny Bettman te Hilversum die vervolgens het initiatief nam om in 2005 de Portugese pianiste Maria João Pires aan te schrijven, bij wie de broers vervolgens een jaar lang gestudeerd hebben. Het traject is sindsdien niet minder indrukwekkend geworden: verschillende gouden en platina platen, talloze prijzen zoals de Concertgebouw Young Talent Award, de Edison Klassiek Luister Publieksprijs en talloze lovende recensies.

De heren hebben recht en rede om trots te zijn op hun bewandelde pad maar blijven met hun voeten op de grond. Zo vertellen ze in het Concertgebouw Magazine: “Een muzikantenleven is topsport, maar gelukkig zijn we gedisciplineerd, en we zijn ongenadig kritisch op wat we doen”. Een gezonde attitude die niet onopgemerkt blijft: “It is like driving a pair of BMWs”, aldus dirigent Michael Schønwandt.

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!