Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Slider esme quartet
vrijdag 05 november 2021

Esmé Quartet

Programma

Haydn

String Quartet Op. 77 Nr. 1

Korngold

String Quartet Nr. 2

Dvorak

String Quartet Op. 106

De afgelopen jaren sleepten ze meerdere prijzen in de wacht. We zijn dan ook trots ze te mogen verwelkomen in de Tilburgse Concertzaal!

Wonhee Bae – Viool I
Yuna Ha – Viool II
Jiwon Kim – Altviool
Yeeun Heo – Cello

Met het winnen van de eerste prijs en vier van de speciale prijzen, waaronder de Mozart- en Beethovenprijzen, tijdens London Wigmore Hall International String Quartet Competition 2018 maakte het Esmé Quartet een sensationele entree in de strijkkwartetwereld. Vervolgens werden ze uitgenodigd en begonnen ze internationaal te toeren met het spelen van concerten op festivals en concertzalen, zoals het Lucerne Festival in Zwitserland, de Wigmore Hall en in het hele Verenigd Koninkrijk, op het Flagey Musiq3 Festival in Brussel, Auditori di Barcelona, de Opéra de Lille, het Heidelberg String Quartet Festival, het Haydn String Quartet Festival in Schloss Esterházy in Fertöd, Hongarije en Classic Esterházy in Eisenstadt, Oostenrijk. In de zomer van datzelfde jaar werden ze uitgeroepen tot het kwartet in residentie op het Aix-en-Provence festival en verschenen ze ook op de McGill International String Quartet Academy in Montreal.

In 2019 werd het kwartet bekroond met de HSBC Laureate van het Festival d’Aix-en-Provence en de eerste prijs van de 55e Possehl Musikpreis Lübeck. Ze namen hun debuut-cd op met werken van Ludwig van Beethoven, Unsuk Chin, en Frank Bridge op het label Alpha Classics. De opname werd begin 2020 uitgebracht en kreeg lovende kritieken met een 5 sterren recensie van Diapason d’Or en werd door WQXR radio in New York uitgeroepen tot een van de beste klassieke albums van 2020.

Ze werden benoemd tot de eerste Artists in Residence in de Lotte Concert Hall, Seoul, Korea voor het seizoen 2020/2021 en in oktober 2020 werd het kwartet bekroond met de Hans-Gál Prijs door de Academie voor Wetenschappen en Literatuur Mainz en de Villa Musica Duitse Muziek Stichting. In 2021 zal het kwartet opnieuw worden uitgenodigd voor het Festival Musiq3 en Wigmore Hall, een Italiaanse tournee maken en opnieuw optredens in Duitsland en Portugal. In 2022 zal het kwartet voor het eerst op tournee gaan in Noord-Amerika en Japan.

De naam van het kwartet – Esmé is ontleend aan een oud Frans woord dat ‘bemind worden’ betekent. De groep, gevestigd in Duitsland, werd in 2016 gevormd aan de Hochschule für Musik in Keulen en bestaat uit vier Koreaanse muzikanten die elkaar in hun jeugd als vrienden kenden en gemeenschappelijke interesses en passies deelden in muziek, de kunsten en het leven. Het kwartet heeft masterclasses gevolgd bij artiesten als Günter Pichler (Alban Berg Quartet), Alfred Brendel, Eberhard Feltz, Andraś Keller, Christoph Poppen en Jonathan Brown (Cuarteto Casals). Esmé studeerde bij Heime Müller (Artemis Quartet) aan de Hochschule für Musik Lübeck Duitsland en studeert momenteel bij Oliver Wille (Kuss Quartet) aan de HMTM Hannover, Duitsland.

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!