Slider storioni trio 2
Dominic seldis by frank ruiter kopie 2
Inclusief masterclass op 14 september 2021
woensdag 15 september 2021

Bonusconcert: Storioni trio met Dominic Seldis

Programma

Joseph Haydn

Piano Trio No. 41 in E-flat minor

"Jacob's Dream", Hob. XV/31

Schumann

pianokwartet in Es opus 47

Schubert

Piano Quintet D 667 - The Trout

Bonusconcert: Storioni trio viert hun 25 jarig jubileum. Dit concert is gratis bij te wonen voor abonnementhouders.

Bonusconcert: Storioni trio viert, samen met Dominic Seldis, hun 25 jarig jubileum. Dit concert is gratis voor abonnees van Kamermuziek Souvenir. Voor elk abonnement heeft u recht op 1 gratis toegangskaart. Wilt u als niet-abonnee dit concert bijwonen of deelt u uw abonnement met anderen, dan kunt u losse kaarten online kopen of bij de kassa van Theaters Tilburg. Het belooft een bijzonder, feestelijk jubileumconcert te worden.

Het Storioni Trio Amsterdam is opgericht in 1995 en bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. Tegenwoordig Amsterdam based, maar de broers Vossen komen oorspronkelijk uit Berkel-Enschot. Het pianotrio dankt zijn naam aan de laorentius Storioniviool uit Cremona gemaakt in 1794, die wordt bespeeld door Wouter. Het trio treedt ook regelmatig op met andere musici, waaronder violist Gidon Kremer en klarinettist Emma Johnson. Vanavond zullen zij het podium delen met Dominic Seldis.

In de afgelopen kwart eeuw heeft het Storioni Trio een eigen klank en kleur gevonden. Het zijn muzikanten die verder willen gaan dan alleen de muziek; ze willen een verhaal vertellen. De overtuiging dat muziek scheidingslijnen kan overbruggen inspireert hen om deze levende muziek open te stellen zodat een zo breed mogelijk publiek ervan kan genieten.

Het trio heeft in hun carri√®re optredens gegeven over de hele wereld. In grote concert hallen maar ook in kleine kerkjes. Ze hebben CD’s opgenomen, optredens verzorgd op radio en televisie en zelfs een eigen ‘Storioni Festival’ georganiseerd. Maar ondanks dat alles, geeft het trio aan voornamelijk te genieten van de tijd samen, de vriendschap met elkaar, het publiek en andere muzikanten!

Dominic Seldis

Speciaal voor het jubileumconcert zullen zij vanavond het podium delen met de Britse contrabassist Dominic Seldis en de in Nederland woonachtige Vladimir Mendelssohn op altviool. Het brede publiek zal hem vooral kennen als jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse tv-programma’s. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist, onder meer bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra en het BBC National Orchestra of Wales en is hij een geliefd kamermusicus.

Seldis is gastdocent aan de Royal Academy of Music en het Trinity College of Music in Londen en het Conservatorium van Amsterdam. Ook gaf hij masterclasses over de hele wereld. Terwijl hij vooral een ‘klassiek musicus’ is, heeft hij ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij speelde verschillende film- en tv-soundstracks (Harry Potter, James Bond, Dr. Who) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Spice Girls, Tom Jones).

Vladimir Mendelssohn

Vladimir Mendelssohn werd geboren in een familie met een rijke muziektraditie. Hij studeerde altviool en compositie in Boekarest. Deze topviolist verleende zijn medewerking aan tal van kamermuziekformaties en treedt op vele internationale festivals van kamermuziek op.

Gratis masterclass Storiono Trio

Op dinsdag 14 september zullen leerlingen van Fontys AMPA een masterclass krijgen van het Storioni trio. Onder begeleiding van de muzikanten zullen zij aan de slag gaan met stukken van bekende componisten.

Deze gratis masterclass bijwonen? Dat kan! Meld uzelf aan door een mailtje te sturen naar info@kamermuzieksouvenir.nl. Dan zien we u graag op dinsdag 14 september bij Cinecitta aan de Willem II straat 29 in Tilburg. De Masterclasses zullen plaatsvinden tussen 14:00 uur en 21:00 uur. Het volledige programma vind je hier.

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!