Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Behzod Abduraimov
zondag 06 maart 2022

Behzod Abduraimov

Programma

Nader te bepalen
De pers beschrijft zijn talenten als 'overrompelend', 'sensationeel' en 'fenomenaal'.

Behzod Abduraimov werd geboren in 1990, in Oezbekistan. Hij begon op zijn vijfde met pianospelen als leerling van Tamara Popovich in zijn geboortestad Tasjkent. Hij voltooide zijn piano-opleiding bij Stanislav Ioudenitch aan het International Center for Music van de Park University (Missouri), waar hij vervolgens artist in residence werd.

De pianist is befaamd door zijn diepgang en strelende toonvorming. In elke uitvoering van de Oezbeek zit wel een fluistermoment. Beide facetten van zijn spel staan de heftige romantische passages van dit pianoconcert zeker niet in de weg, want op de momenten dat het er op aan komt, gooit Abduraimov zich met alle passie die in hem is in de strijd.

De pianist soleerde bij onder meer het Gewandhausorchester Leipzig, het NDR Elbphilharmonieorchester, de Münchner Philharmoniker, het Boston Symphony Orchestra en de Los Angeles Philharmonic, waarbij hij samenwerkte met dirigenten als Vladimir Ashkenazy, Vasily Petrenko, Vladimir Jurowski en Valery Gergiev. Hij gaf recitals op de festivals van Verbier, La Roque d’Anthéron en Aspen.

Als artist in residence van het Fundação Calouste Gulbenkian in Lissabon trad hij recent twee keer op onder leiding Lorenzo Viotti.

Zijn debuut-cd won een Choc de Classica en een Diapason Découverte. Zijn cd met pianoconcerten van Prokofjev en Tsjaikovski oogstte eveneens veel lof.

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!