Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

arcadi volodos 2
vrijdag 13 mei 2022

Arcadi Volodos

Programma

Nader te bepalen
Met open armen verwelkomen we opnieuw Arcadi Volodos die, na zijn prachtconcert in onze serie in 2017, terugkeert bij Kamermuziek Souvenir.

De in Sint-Petersburg geboren Volodos behoeft verder weinig inleiding: een pianist van internationale wereldtop, die volle zalen weet te betoveren en zowel kenner als liefhebber emotioneel verbouwereerd achterlaat. Sinds zijn debuut in 1996 reist hij de wereld rond en werkt hij samen met zowat elk orkest en elke dirigent die standing heeft. Slechts weinig podia zijn hem nog onbekend.

Zijn ervaring als solist hebben zijn recitals nooit overstemd, integendeel, Volodos is enkel gesterkt qua interpretatie en repertoire: quasi het gehele klassieke en romantische repertoire heeft hij al getemd, aangevuld met kleurrijke meesterwerken uit de 20e eeuw. Zijn discografie beaamt de breedte van zijn muzikale interesse, gaande van het (minder) bekende repertoire van grootse componisten, langs enorme solorecitals te Wenen en Londen, tot pianotranscripties en miniaturen. Zijn laatste wapenfeit op de gevoelige plaat verraste ons allen met Schuberts A majeur sonate, D959, en zijn zelden gespeelde menuetten die door Volodos worden getild tot eerder ongeziene hoogten.
Als zijn concert in 2017 ons iets geleerd heeft is het dat deze avond weer een collectie parels zal bevatten die meesterlijk verklankt worden. Let ook op: 2017 leert ons ook dat Volodos zalen sneller uitverkoopt dan zijn naam uitgesproken kan worden. Rust dus niet op de lauweren en wees snel; u zal het niet berouwen!

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!