Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Jusssen lucas arthur40 c marco borggreve
zondag 17 december 2023

Amsterdam Sinfonietta & Lucas en Arthur Jussen

Programma

Arvo Pärt

These Words ...

Fazil Say

Anka Kuşu* (Nederlandse première)

Franz Schubert

Allegro ‘Lebensstürme’

Gustav Mahler

Adagio uit symfonie no. 10

Vorig seizoen waren ze solistisch op het podium te beluisteren, dit jaar in samenwerking met Amsterdam Sinfonietta. Concertzaal Tilburg en Souvenir des Montagnards presenteren gezamenlijk dit concert.

Speciaal voor Lucas en Arthus Jussen, en mede in opdracht van Amsterdam Sinfonietta, schreef de Turkse componist en pianist Fazil Say Anka Kuşu (Phoenix), gebaseerd op de Perzische mythologische koningsvogel Simurgh, die gelijkenissen vertoont met het westerse fabeldier Phoenix. Het virtuoze pianoconcert is doordrongen van oosterse ritmes. Het concert opent met These words … van Arvo Pärt. Dit gebed is bedoeld om mensen te weerhouden van misdaad en niet toe te geven aan menselijke zwaktes. Amsterdam Sinfonietta sluit af met het indrukwekkende Adagio uit de Tiende symfonie van Gustav Mahler. Zijn laatste, onvoltooide werk is een lied van pijn en wanhoop over de ontrouw van zijn jonge vrouw Alma.

Uitvoerenden:
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson, leiding & viool
Lucas & Arthur Jussen, piano

LET OP: Abonnementhouders: tickets voor dit concert dienen apart gekocht te worden tegen een gereduceerde prijs van 25,00 i.p.v. 44,50. (is alleen geldig bij een abt. van souvenir)

BONUSCONCERT Zondag 17 december 2023 | 20.00 uur

UITVERKOCHT

HD youtube image

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!