Klik hier voor onze huidige coronamaatregelen.

Schermopname (114)
woensdag 03 mei 2023

Herdenkingsconcert ‘Over Leven’

Programma

Maurice Ravel
Ludwig van Beethoven
Maurice Duruflé
Max Bruch
Richard Strauss
Robert Schumann
Maarten Hartveldt
Benjamin Wallfisch

Reis mee in de levensgeschiedenis van Anita Wallfisch. Ze heeft Auschwitz overleeft door cello te spelen. Na de oorlog heeft ze het wereldberoemde English Chamber Orchestra opgericht. Ze kijkt zonder verbittering terug op haar Holocaust-verleden. Anita, nu 97 jaar, heeft één missie; jongeren bewust maken van het verleden en maakt een vergelijking met ontwikkelingen van nu.

Een multimediaal concert waarbij muziek, woord, beeld, geluidloos in elkaar overlopen. Op het doek indrukwekkende momenten, interessante interviews, meningen van nu, beelden van toen. De cello wordt bespeeld door ster celliste Ella van Poucke. Samen met haar broer pianist Nicolas verklankt ze muzikaal de stem van Anita. Verder op het podium sopraan Charlotte Janssen, Möbius Ensemble Tilburg, Koor Ad Parnassum, Kinderkoor en dochter Maya Wallfisch.

Prachtige afwisselende muziek is te horen met composities van Benjamin Wallfisch (kleinzoon) Maarten Hartveldt, Robert Schumann, Richard Strauss, Max Bruch, Maurice Duruflé, Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel.

Wilt u geen concert meer missen? Kies dan voor een abonnement.

Nooit meer iets missen? Zet notificaties aan!